NIEUWS

NIEUWE GELUIDSAPPARATUUR.

Op de foto het bestuur en de geluidsman van het Shantykoor Losdorp.

Voor de vervanging van het vijfentwintig jaar oude mengpaneel de standaards, microfoons, speakers, monitoren en lessenaars heeft het Shanty-/amusementskoor Losdorp € 8.875,– aan subsidie ontvangen, te weten: € 5000,– van het Loket Leefbaarheid, € 3000, — van de Provincie Groningen en € 875,–van het Prins Bernard Cultuurfonds en beschikt nu over professionele apparatuur.

Het uit 20 zangers, drie accordeonisten, een gitaarspeler en een drummer bestaande shantykoor verzorgt zo rond de 25 optredens per jaar in woon- en zorgcentra in de provincie Groningen en een paar keer per jaar op een festival.

Het koor is erg blij met het feit dat de gehele aanvraag gehonoreerd is en zien dat mede als een compliment voor de succesvolle optredens die het koor jaarlijks verzorgt. Met de nieuwe apparatuur zal het koor ongetwijfeld met nog meer enthousiasme optredens gaan verzorgen.

Nieuwjaarsvisite:

Op dinsdag 10 januari j.l. werd in De Bongerd in Losdorp, onder het genot van drankjes en hapjes, de nieuwjaarsvisite van het shantykoor Losdorp gehouden.Na opening door voorzitter Klaas Wals gaf hij het woord aan de gast van deze avond te weten Jopke Nainhoes uit Usquert. Deze vertelde op zijn manier en met veel enthousiasme over zijn leven, zijn schaatsbelevenissen zoals de elfstedentochten die hij heeft gereden en zijn carriere als weerman bij RTV Noord. De aanwezigen genoten zichtbaar van zijn vertelsels. Verder werd er natuurlijk de traditionele quiz gehouden en werd door het koor nog een aantal nummers gezongen. Nadat de voorzitter iedereen had bedankt werd deze gezellige avond rond 23.00 u. afgesloten.

25 jaar Shantykoor Losdorp.

Zaterdag 24 september j.l. was het 25 jaar geleden dat het Shantykoor Losdorp werd opgericht.

Om dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan is op vrijdag 23 september een feestdag gehouden voor de leden en partners in het dorpshuis De Bongerd in Losdorp, mede mogelijk gemaakt door RWE, Groningen Seaports, Visspeciaalzaak Perdok in Appingedam  en Bedrijfskleding Bijsterveld in Loppersum.

Na een kop koffie werden allen welkom geheten door de voorzitter Klaas Wals die tevens de wethouder van de gemeente Delfzijl Jan Menninga mocht verwelkomen. Tijdens deze jubileumdag werden 2 personen gehuldigd te weten Piet- en Hennie Dijkhuis voor het feit dat ze 25 jaar lid waren van het koor. Door de wethouder werd hun een insigne opgespeld terwijl ze beiden een oorkonde kregen.

Na afloop van de borrel werd er aangeschoven voor een heerlijke BBQ.

Tevens werd het koor voorzien van nieuwe shirts zoals blijkt uit bovenstaande foto waarop ook de 2 jubilarissen staan.

De avond werd muzikaal omlijst door Harry’s One Man Showband uit Appingedam. Al met al een geslaagd jubileumfeest en op naar het volgende jubileum.

Voor meer foto’s jubileumfeest zie fotoalbum.